Aftamed – virker det mod blister i munden?

Aftamed er et middel der tilbydes hvis du lider af blister i munden. Spørgsmålet er bare om det virker. Vi kigger nærmere hvad forskningen siger på det område.

Aftamed er et spændende desinficerende middel, der de seneste år er blevet kraftigt markedsført, som at virke mod blister i munden. Blister i munden hedder også After og er betegnelsen for smertefulde, hvide sår i munden. Mange får ondt i munden, hvis de får en rift. Men folk med lidelsen blister i munden får en kraftig inflammatorisk reaktion der hvor riften kommer. Inflammationen varer ofte 2-3 uger og er meget smertefuldt. Det er en autoimmun sygdom og derfor ikke smitsomt. Desværre findes der ikke så mange midler der virker mod blister i munden.

Her er Aftamed så en undtagelse. Det indeholder hualuronsyre, der er en byggesten i bindevæv og involveret i den naturlige reaktion hvormed væv heles uden ardannelse.

Der har været studier der har undersøgt hualuronsyres effekt på blister i munden. Her har det vist at hualuronsyre har medført færre smerter, hurtigere helingstid og antallet af blister bliver færre. I disse forsøg har man testet en 0,2% hualuronsyre gel, som blev påført disse sår 2 gange dagligt i to uger.

Aftamed findes både på gelform, som dem der er anvendt i forsøgene, men også som spray eller mundskyl. Desværre kan man ikke afgøre hvilken af disse der er bedst, da der ikke findes studier der sammenligner disse tre forskellige anvendelsesområder. Til gengæld ved man at hvis man påfører hualuronsyre lokalt, f.eks. i form af en gel, så virker det mere effektivt end hvis man fik hualuronsyre ind i blodet.

Hvis du lider af blister i munden kan det derfor kun anbefales at prøve at se om Aftamed virker. Du kan købe Aftamed her.

Kilde

2 comments to “Aftamed – virker det mod blister i munden?”
  1. Jeg har prøvet det mod blister, og det lindrer i kort tid, men varer nok ikke længere end en halv time. Hvis man har meget ondt kan det være noget der lindrer lidt.

  2. Det virker på mig. Jeg behandler ca. Hver 2. time, hvis der er slemme blister. Har også prøvet det andre steder på kroppen, og det har virkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *