Forskere finder ny potentiel behandling af HPV kræft

Ved at studere hvordan HPV virker har en gruppe forskere fået en ny ide til hvordan vi i fremtiden skal behandle HPV-kræft.

Human Papillomavirus (HPV) er den virus som er kendt for at give mange forskellige kræftformer i kroppen. Hos kvinder kan den give livmoderhalskræft, kræft i skamlæberne, analkræft og hovedhalsregionen. Hos mænd kan den give peniskræft, analkræft og hovedhalskræft. Herudover kan HPV være skyld i udviklingen af kønsvorter, der kan være meget generende.

Til at forebygge udviklingen af HPV-kræft findes der både HPV-vaccinen og et screeningsprogram til livmoderhalskræft, der skal forebygge at kræften når at udvikle sig langt nok. Men når kræften har udviklet sig, er det vigtigt at vi har gode behandlinger og her ser den nye forskning ud til at hjælpe.

Forskerne har fundet et protein der kaldes for E6, der er et såkaldt onkoprotein som virussen producerer. Når virussen har produceret dette onkoprotein kan de kommunikere med forskellige proteiner i værtscellen og dermed forhindre at kræftcellerne dør. På den måde kan HPV-kræftcellerne beskytte sig mod at blive udryddet.

De nye resultater giver mulighed for at kunne udvikle medicin, der angriber netop E6 proteinet og forhindrer kræftcellerne i at overleve. Den nye forskning giver altså håb om at finde nye behandlinger til at udrydde HPV-kræften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *