Det kan være sundt for dit barn at bide negle og sutte tommelfinger

Har dit barn også en dårlig vane om at sutte tommelfinger eller bide negle? Så kan det faktisk være sundt for barnet – se her hvorfor.

Forældre forbinder typisk det at sutte på tommelfinger eller bide negle med en dårlig vane. Men ifølge et nyt studie er vanen faktisk måske ikke så dårlig endda. De fulgte 1000 børn over 30 år, og fandt ud af at disse “dårlige vaner” faktisk var associeret med lavere risiko for at udvikle allergier.

Studiet gik ud på at børnenes forældre blev interviewet mens barnet var 5, 7, 9 og 11 år, hvor de blev spurgt ind til barnets vaner med at bide negle og sutte tommelfinger. Samtidig blev barnet testet med en priktest, for at se om barnet havde allergi. Dette gjorde de i alderen 13 og 32 år gammel.

Studiet viste at 38% af de børn der bed negle eller suttede på tommelfinger havde mindst én allergi, mens dette tal var 49% ved de børn der ikke gjorde det.

Forskerne foreslår ikke at man nu begynder at vænne børnene til at bide negle eller sutte på tommelfinger. I stedet mener de at forældre ikke skal have så travlt med at vænne børnene fra vanen, hvis de har fået den, fordi så kan det måske beskytte mod allergi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *