Mangel på søvn og motion og for meget TV kan skade børn

Det kan være svært at stoppe børnene i at se TV og fjerne dem fra deres videospil. Men nu viser ny forskning at det alligevel kan være en god ide at gøre et forsøg. Denne viser at for meget TV kombineret med mangel på søvn og motion kan skade teenageres mentale helbred.

Forsøget er udført over 11 europæiske lande på 12395 teenagere mellem 14 og 16 år. Forskerne interviewede teenagerne og analyserede hvad deres risiko for depression, angst, adfærdsproblemer og selvdestruktive problemer blandt teenagerne. De inddelte så teenagerne i 3 grupper: en højrisikogruppe for disse mentale problemer, en lavrisiko der ikke havde nogen særlig risiko og en gruppe bestående af teenagere der så meget TV, dyrkede meget lidt motion og havde mangel på søvn.

Det overraskende var at den sidste gruppe havde lige så stor risiko for depression, angst og selvmordstanker som teenagere i højrisikogruppen. Resultatet viste også at sammenhængen blev større med alderen, et liv med for meget TV, for lidt søvn og motion giver større risiko for disse mentale problemer.

Kilde

A newly identified group of adolescents at “invisible” risk for psychopathology and suicidal behavior: findings from the SEYLE study, Vladimir Carli et al., published in World Psychiatry, February 2014, pages 78-86

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *