Hvor meget kan min nyfødte baby se?

Mange tror at nyfødte babyer ikke kan se eller ikke kan se særlig langt. Dette er dog kun en myte. 

Når babyen kommer ud, kigger babyen ikke særlig meget rundt og registrerer ikke så meget når man stimulerer dem foran øjenene. Det får mange til at tro at babyen slet ikke kan se, eller ikke kan se særlig meget eller langt når det lige er blevet født. Dette er dog kun en myte.

Når din baby i 9 måneder har ligget inde i maven, har øjenene vænnet sig til kun at skulle se 30 cm væk. I de 9 måneder har babyen altså kun trænet at kunne fokusere øjnene inden for de 30 cm, fordi det er den afstand der har været i livmoderen.

Når babyen kommer ud, er det altså ikke fordi det ikke kan se. Babyen skal bare til at lære at fokusere mere end 30 cm væk og dette tager noget tid. Barnet skal træne de muskler i øjet der fokuserer linsen, så det træner sig til at kunne fokusere længere væk.

Derfor kan det være en god ide, når du som forælder kommer hjem med det nyfødte barn, at du snakker med din baby inden for de her 30 cm, som babyen selv kan fokusere. Så skal babyen nok hurtigt lære at fokusere længere væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *