Overlæge kritiserer “Min fede træner” på TV3

Alle kan tage på, blive store og de kan tabe sig igen. Sådan siger Frederik Fetterlein i TV3’s nye program “Min fede træner”. Nu kritiserer overlæge programmet.

TV3 kommer nu med et nyt program, der allerede er blevet kritiseret meget fra mange steder. I programmet følger vi Mascha Vang, Frederik Fetterlein, Kira Eggers og Sara Maria Franch-Mærkedahl og deres opgave er at tage mest muligt på i løbet af 12 uger. Herefter skal de tabe alle kilo igen sammen med en dansker, der har været overvægtig gennem hele hans liv.

Fidusen er at disse kendte trænere så kan sætte sig bedre ind i hvordan det er at være overvægtig, fordi de så selv har prøvet at tage på.

Overlæge: det er uetisk

Overlæge Jens-Christian Holm, der er en af Danmarks fedmeeksperter, mener at TV3’s nye programsatsning er dybt uetisk. Han kritiserer TV3 for fatshaming og for at promovere kendte mennesker, der skal gå og lege trænere for fede mennesker, selvom de ikke har noget forstand på det.

De kendte mennesker som Frederik Fetterlein har nemlig ingen problemer med at tage kilo på og så tabe dem med det samme igen. Det har til gengæld almindelige fede mennesker, fordi deres gener gør det netop svært at tabe sig. Så når Frederik Fetterlein løber en tur vil han tabe sig meget, mens dette ikke vil være tilfældet ved den overvægtige. Og så er der dømt Fatshaming.

Kan ikke sætte sig i den overvægtiges sted

Flere steder på Facebook kritiseres TV3’s nye serie meget. Mange mener at det at en kendt tager nogle kilo på og taber dem igen absolut ikke kan få den kendte til at kunne sætte sig i den overvægtiges sted. De kan slet ikke forestille sig hvordan det er at være overvægtig.

Hvad mener du? Er TV3’s nye program en god ide eller helt hen i vejret? Laver TV3 fatshaming med den nye serie? Skriv gerne en kommentar.

One comment to “Overlæge kritiserer “Min fede træner” på TV3”
  1. TV3 kan ikke være bekendt at lave sådan et program, hvor de gør grin med fede mennesker. De skulle bare prøve hvor svært det er, når nogen nemt kan spise meget uden og tage på og andre bare skal kigge på et glas vand, for at tage på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *