Snart kan man få testet stoffer i nattelivet inden brug

Et nyt pilotforsøg i København skal gøre det muligt at få testet de stoffer man har tænkt sig at indtage, før man indtager dem. 

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har vedtaget et nyt pilotforsøg, hvor det bliver muligt at få testet sine stoffer inden indtagelse i nattelivet. Formålet er at få testet om stofferne er forgiftede inden indtagelse. Det er nemlig et stort problem ved illegale stoffer, at de ikke altid indeholder det de udgiver sig for.

Det er forventningen at færre så vil blive indlagt med stofforgiftning og at pilotforsøget vil føre til færre dødsfald som følge af stofmisbrug.

Forslaget blev stillet af Det Radikale Venstre og Liberal Alliance fra Københavns Borgerrepræsentation. Af forslaget fremgår det:

at Borgerrepræsentationen pålægger Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i samarbejde med Socialforvaltningen og øvrige relevante forvaltninger at udarbejde et forslag om mulighederne for et pilotforsøg med tilbud om test af euforiserende stoffer i nattelivet til politisk drøftelse. Stoftest kan eksempelvis ske i form af mobile laboratorier. Forslaget skal færdiggøres tids nok til, at pilotforsøget kan finansieres i Budget 2019.
at Borgerrepræsentationen pålægger Sundheds- og Omsorgsforvaltningen at skabe et vidensgrundlag, som er relevant for Københavns Kommune, om hvordan test af stoffer vil kunne forhindre dødsfald og hjælpe personer ud af et evt. misbrug af stoffer, herunder inddrage allerede eksisterende danske og udenlandske erfaringer.

Det endte med at få flertal, og dermed bliver det en realitet fra 2019. Nu skal der så ses på hvordan forslaget kan implementeres. Et eksempel kunne være et mobilt laboratorium, der kunne komme ud på barer, og kvalitetsteste de stoffer de unge indtager. Samtidig kunne de så give rådgivning om indtagelse af stoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *