Statsminister: Jeg glæder mig over, at flere unge piger nu beskyttes mod livmoderhalskræft

I et Facebookopslag udtrykker Statsminister Lars Løkke Rasmussen glæde over at flere unge piger får HPV-vaccinen. 

TV2’s dokumentar om formodede bivirkninger ved HPV-vaccinen, “De vaccinerede piger”, får nu også kritik af selve statsministeren. I et Facebookopslag skriver Lars Løkke Rasmussen:

Når autoriteternes professionelle råd udfordres – som det eksempelvis skete, da TV2 for et par år siden sendte den såkaldte dokumentar ”De vaccinerede piger” – så får alle os lægfolk et problem. For hvem skal vi stole på? Én af de medarbejdere, som var med til at lave dokumentaren, har efterfølgende kaldt den for ”et lorteprogram”. Og desværre førte programmet til, at alt for mange unge piger blev skræmte og fravalgte at blive vaccineret. TV2 fik vist aldrig sagt undskyld, men jeg glæder mig over, fornuften nu har overvundet frygten, så udviklingen er vendt. Det er godt for pigerne.

Her får TV2’s dokumentar altså kritik for at den var med til at flere unge piger blev skræmt og fravalgte at blive vaccineret. De formodede bivirkninger som dokumentaren omhandlede, har siden ikke kunnet eftervises på trods af mange studier.

Derfor er tilslutningen til vaccinen nu igen stigende, og det glæder Statsministeren.

Jeg glæder mig over, at flere unge piger nu beskyttes mod livmoderhalskræft.

Statsministeren tilslutter sig så den omfattende kritik TV2 i den seneste tid har fået. En kritik der blandt andet også er kommet fra nogle af de medarbejdere der selv har været med til at lave dokumentaren, og som har givet udtryk for at den var manipulerende. Dokumentaren har også været nævnt i flere sammenhænge som en dokumentar der i sidste ende kommer til at koste menneskeliv, fordi nogle piger der kunne have været vaccineret, blev skræmt og døde som følge af livmoderhalskræft.

Jeg glæder mig over, at flere unge piger nu beskyttes mod livmoderhalskræft. Et at vores civilisations største…

Posted by Lars Løkke Rasmussen on Sonntag, 18. März 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *