Sundhedsminister: Vi skal lære af Israel om Medicinsk Cannabis

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har været på besøg i Israel, for at lære om Medicinsk Cannabis. Hun mener Danmark bør lære af Israel.

Israel fremhæves ofte som et af verdens mest førende lande, når det kommer til medicinsk cannabis. Loven er her mere liberaliseret og en del af de forskningsresultater der kommer ud i verden om medicinsk cannabis, kommer fra Israel.

Derfor var sundhedsminister Ellen Trane Nørby i mandags på besøg i Israel. Hun besøgte en cannabisproducent, et hospital og mødtes også med det israelske sundhedsministerium.

Til januar træder en dansk forsøgsordning for medicinsk cannabis i kraft. Med den vil de danske læger få udvidede muligheder for at kunne tilbyde cannabis til deres patienter. Specielt til behandling af sclerose, rygmarvslidelser, kroniske smerter og kvalme efter kemoterapi menes cannabis at kunne hjælpe. Forsøgsordningen kommer til at køre i fire år, hvorefter det vil blive evalueret om den skal fortsætte.

Sundhedsministeren mener at vi i Danmark bør lære af de erfaringer de har gjort sig i Israel. Specielt i forhold til at Danmark fortsat er grøn på området, når det kommer til cannabis.

Sammen med forsøgsordningen vil der også blive åbnet op for cannabis kan blive dyrket og produceret i Danmark. Selvfølgelig med de rigtige sikkerhedsforanstaltninger. Mange har spået at det skal blive det næste store eksporteventyr for Danmark, og derfor har mange landbrug og gartnerier også meldt sig til at producere cannabis. Hvor mange af dem der får lov til det er endnu uvist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *